Yüzük Kardeşliği'nden Replikler

Evet arkadaşlar bu yazımızda YÜZÜK KARDEŞLİĞİ FİLMİNDEN REPLİKLERi paylaşcam.eklenmesini istediğiniz replik varsa yorum olararak bildirebilirsiniz.


_Benim için tehlike dediğin karanlıkta çekilen eziyetti, bu da beni yolumdan alıkoymuyordu. Fakat aydınlık ile mutluluğun tehlikesini görseydim gelmezdim. Şimdi bu ayrılıkla en büyük yaramı aldım. Vah sana Gloin oğlu Gimli!
_Hayır! Vah hepimize. Çünkü böylee işte: kayığı nehir üzerinde akıp gidenler bulup da kaybetmiş gibi oluyor. Fakat bence sen talihlisin Gloin oğlu Gimli: Çünkü özgür iradenle yaptığın seçim yüzünden acı çekiyorsun. Lothlorien’in hatırası gönlünde sonsuza kadar lekelenmeden ve berrak kalacak; bu hatıra ne solacak ne de kuruyacak.
_ Doğru sözler bunlar kuşkusuz; yine de bu tür teselliler hep soğuk kalıyor. Gönlün arzuladığı şey hatıralar değil. (Gimli -Legolas)

Hayır zaman hiç durmaz; lakin her şeydeki ve her yerdeki değişim ve gelişim bir değildir. (...) Yine de güneş altındaki herşey nihayetinde bir sona doğru yıpranır. (Legolas)

Grup gayesine sadık olduğu sürece umut olacaktır. (Galadriel)

En bitmek bilmeyen iş, daha başlamadığın iştir. (Sam)

Görmek hem iyidir hem de tehlikeli. (Galadriel)

Belki de her birinizin gideceği yol şimdiden ayaklarınızın önüne serilmiştir de siz göremiyorsunuzdur. (Galadriel)

Irak yıllardan bugüne gelen bilgileri de küçümsemeyiniz; çünkü bir zamanlar ariflerin bilmesi lazım gelen şeylerin yaşlı ebelerin hatırasında yaşayıp geldiği görülmemiş şey değildir. (Celeborn)

_ ... Nekadar ilerlerseniz ayrılmanız da okadar zor olur; ancak ne yemin ne de arzu ettiğinizden daha ileri gitmeye bağlanmış değilsiniz; çünkü henüz yüreklerinizin gücünü bilmiyorsunuz ve yolda her birinizin karşısına ne çıkacağını önceden göremessiniz.
_Yol karardığında yolunu ayırana dost denmez
_Belki, lakin gecenin çöktüğünü görmemiş olan, karanlıkta yürümeye aht etmemeli
_Yine de ağızdan çıkmış yemin titreğen yüreğe güç verebilir
_Ya da çökertebilir o yüreği. (Elrond – Gimli) 

Saldırısını savuştutamadıktan sonra, düşmanın kim olduğu fark etmez. (Gandalf)

Sonuç ne olursa olsun, kişi mecbur kaldığı yolda yürümelidir. (Gandalf)

Gerçekten de, Karanlıklar Efendisi’nin gücünün en iyi ispatı hala ona karşı koymakta olanların arasını açan şu yabancılaşmadır. (Haldir)

Dünya gerçekten de tehlikelerle dolu ve içinde bir sürü karanlık yer var; lakin nice güzellikte hala ayakta ve artık bütün topraklarda içine keder karışmış olsa da, belki daha bile çok serpiliyor sevgi. (Haldir)

_Cücelerin Moria’daki bu kötülüğü yeniden uyandırdığını bilseydim sizin kuzey sınırlarından girmenizi yasaklardım; sizin ve sizinle gelen herkesin ve dilim varsa, Gandalf’ın lüzumsuz yere Moria’nın ağına girerek sonunda ariflikten ahmaklığa düşmüş diyesim geliyor. 
_Yaşarken gereksiz hiçbir hareketi olmamıştı Gandalf’ın. Onu izleyenler, onun aklındakileri bilemezler ve amacını olduğu gibi bize iletemezler. Lakin rehber ne yapmış olursa olsun, onu izleyenler masumdur. Cüceyi dostça karşılamış olmaktan nadim olmayınız. (Celeborn – Galadriel)

_ O yol ümitsizlik yolu hatta Elrond’un bunca zamanlık irfanını bilmesem divanelik yoluderdim
_Ümitsizlik mi, divanelik mi? Ümitsizlik olamaz; çünkü ümitsizlik işin sonunu kuşku duymayacak biçimde görenler içindir. Biz göremiyoruz. Yanlış umutlara tutunmuş olanlara divanelik gibi gelse de, tüm ihtimalleri ölçüp biçtikten sonra mecburiyeti teslim etmek arifliktir. Bırakın divanelik bizim pelenirimiz olsun ve bizi düşmanın gözlerinden gizlesin! Çünkü o çok akıllıdır ve garazının terazisinde herşeyi inceden inceye tertar. Fakat onun bildiği tek ölçü arzudur, kudret arzusu; bütün gönülleri de böyle yargılar. Birilerinin bunu reddedebileceği, hazır Yüzük’ü elegeçirmişken yok etmek isteyebileceğimiz düşüncesi aklından bile geçmez. (Erestor – Gandalf)

Büyüklerin gözleri başka yerlerdeyken, küçük eller işleri başarmaya mecbur kalır. (Gandalf)

Başlatma lafı kimseye mal edilemeyecek kadar büyük bir idda ve her kahraman büyük eylemlerde sadece küçük bir rol oynar. (Gandalf)

Şimdi Shire halkının zamanı, sakin tarlalarından kalkıp Ulular’ın kulelerini ve düşüncelerini sarsacaklar. Arifler arasından kim öngörebilirdi bunu. Ya da eğer arif iseler, vakti gelmeden bilmeyi ne diye umsunlar? (Elrond)

Hiçbirimiz açıkça ileriyi görüyor değiliz. Doğru bu hobbitler tehlikeyi anlayabilseler gitmeye korkarlardı; ama yine de gitmediklerine, cesaret gösteremediklerine yanar, utanıp mutsuz olurlardı. Elrond, sanırım bu konuda derin bir irfan armaktansa onların dostluklarına güvenmek daha yerinde olacak. (Gandalf)

Sonu iyi oldumu her şey iyi demektir . (Çiftçi Tırtıl)

Sırf ben olduğum için bana yakınlık duyabileceğinizi umuyordum. İzlenen insan bazen güvensizlikten yoruluyor ve dostluğu özlüyor. (Aragorn)

Yolgezer’e benzemeniz için yaban’ da birkaçgünden, hatta birkaç haftadan, hatta yıldan fazla gezinmiş olmanız gerekir ve eğer göründüğünüzden sağlam değilseniz, zaten ömrünüz vefa etmez. (Aragorn)

Basit halk ancak huzursuzluk ve korkudan azadeyse basit olabilir ve onları bu şekilde koruyabilmek için de bizim gizli kalmamız gerekir. (Aragorn)

_ AK! Başlangıçtır o. Beyaz kumaş boyanabilir. Beyaz sayfaya yazı yazılabilir. Beyaz ışık kırılabilir.
_Ve böylece ak olmaktan çıkar. Mahiyetini anlamak için bir şeyi kıran kişi de ariflik yolundan sapmış demektir. (Saruman – Gandalf)

En mahir örümcek bile zayıf bir ip bırakır. (Gandalf)

Beterin beteri iyi bir söz değil ve umarım bunun ne olduğunu hiç görmessin. (Gandalf)

Mertlik önce kuvvet sonra da silah ister. (Boromir)

İlk başta hiçbir şey kötü değildir. (Elrond)

Elimden gelirse Shire’ı kurtarmak isterim -gerçi zaman zaman Shire sakinlerinin kelimelerle anlatılamayacak kadar ahmak ve sıkıcı olduğumu, burayı ancak bir depremin veya ejderfa istilasının paklayacağını düşünmedim değil; ama artık öyle düşünmüyorum. Artık Shire arkamda güvencede ve rahat kaldığı sürece, oradan oraya dolaşmayı daha katlanılabilir bulacağım gibi geliyor bana. Benim Ayaklarım bir daha oraya basmasa bile, bir yerlerde ayak basacak sağlam bir toprak olduğunu bileceğim. (Frodo)

_Hangi yolu seçeceğim?
_Tehlikeye doğru gideni; ama ne çok aceleyle, ne de çok doğrudan. (Frodo – Gandalf)

Kapıdan çıkmak tehlikeli iştir Frodo. Yola adımını atarsın ve eğer ayağını sağlam tutmassannereye sürükleneceğin belli olmaz. (Bilbo)

Nasihat, bir bilgeden bir bilgeye verilecek olsa dahi tehlikeli bir armağandır ve her yol kötüye çıkabilir. (Gildor)

Cesaret hiç beklenmedik yerlerden çıkar, umudunu yitirme. (Gildor)

_Benim zamanımda olmamış olmasını dilerdim
_Bende, ayrıca böyle zamanlarda yaşayan herkes aynı şeyi dilerdi; ama bu onların belirleyebileceği bir şey değil. Bizim belirleyebileceğimiz tek şey, bize verilen bu zamanı nasıl değerlendireceğimiz. (Frodo – Gandalf)



_ Ne demek istiyorsun? Yüzük onun kıymetlisi, önem verdiği tek şey değil miydi? Eğer ondan nefret ediyorduysa, neden ondan kurtulmadı veya bırakmadı?
_Onda hem nefret ediyor hem de seviyordu, tıpkı kendisini sevip, kendisinden nefret ettiği gibi. Ondan kurtulamazdı. Bu konuda hiç iradesi kalmamıştı. (Frodo – Gandalf)

Bilbo’nun elini Gollum’un üzerine inmekten alıkoyan acıma duygusundu. Acıma ve Merhamet: Nedensiz yere vurmamak ve Bilbo bunun ödülünü alasıyla gördü, Frodo. Emin ol ki, kötülükten bunca az yara aldı ve sonunda kurtulduysa Yüzük’ü sahiplenişi bu duyguyla başladığı içindir. Acımayla. (Gandalf)

Yaşayanların bir çoğu ölümü hakediyor ve ölenlerin bir kısmıda yaşamayı hak ediyor. Yaşamı onlara verebilir misin? O halde hak, hukuk adına ölüm buyurmakta çok acele etme; çünkü en bilge olanlar bile herşeyin sonunu göremez. (Gandalf)


Yüzük Kardeşliği'nden Replikler Yüzük Kardeşliği'nden Replikler Reviewed by Orta Dünya Kapısı on Ocak 11, 2015 Rating: 5

1 yorum:

  1. süper replikler daha önce duymadım görmedim böyle bir çalışma bravo

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.