Yüzük Kardeşliği Üyelerinin Seçilme Sebepleri

Yüzük Kardeşliği Üyelerinin Seçilme Sebepleri

Burada bildiğimiz anlamda bir seçilme söz konusu değil elbette. Ne oylama yapıldı, ne de atamayla görev başına geçti kardeşlik üyeleri. Anlatmak istediğimiz şey ise, bu dokuz kişinin dokuzunun da kardeşlik içinde olmazsa olmaz olduğu. 

1.Gandalf


gandalf


İster iyi tarafta olun ister kötü, ister uzun boylu bir cüce olun ister korkak bir elf; Gandalf'ı sevmemek için herhangi bir nedeniniz yok. O ki -sivri şapkasını çıkarıp hacı sarığını giydiği takdirde- kutsal topraklardan dönen dedelerimiz kadar mübarek, sokakta karşılaştığımız güzel ülkemizin güzel dilencileri kadar alçak gönüllü bir istari. Gandalf hakkında emin olduğumuz bir gerçek var ki o da ak olsun gri olsun turuncu olsun bu mübarek olmadan kardeşliğin toplanmasının bile mümkün olmadığı.

2.Aragorn

aragorn

Yüzüğü Hüküm Dağı'na atma iradesini gösteremeyen niteliksiz İsildur'un varisi olması başta Aragorn'a karşı önyargıyla yaklaşmamıza sebep olsa da, gerek savaştaki yetenekleri, gerekse Arwen yanında olmamasına rağmen Eowyn'in kurlarına karşı koyabilmesi irade konusunda Aragorn'a güvenmemiz gerektiğini gösterdi. Eowyn'e Orta Dünyada kim hayır diyebilirdi ki? Basit bir kolculuktan tee Gondor tahtına çıkması, tahta çıkınca da bizim kerataların önünde eğilmesi Aragorn'un kardeşlikteki yerinin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha göstermiş oldu bize.

3.Frodo

frodo

Amcası Bilbo sayesinde zaten gözümüze girmişti bu huysuz. Amcasından mı torpilli diye düşünmedik değil aslında. Ama bazı hatalarına rağmen taşlı Mordor yollarındaki başarısı Frodo'nun da doğru kişi olduğunu kanıtladı. Gerçi Sam'in yerinde bir başkası olsa Gollumdan önce boğardı bunu ama, neyse...

4.Legolas

legolas


They're taking the hobbits to Isengard mı desek, eliniz inmeden düşer kalırdınız mı desek, gece kan dökülmüş mü desek bilemedik Legolas için. Say say bitmez bu oku bitmez, hedef kaçırmaz elfin sahneleri, diyalogları, replikleri. Bizce Legolas olmasa Gimli, Gimli olmasa Legolas alır yüzüğü kaçardı, dağılırdı kardeşlik. Hadi onu geçtik bu sarışın olmasa biz nasıl sabahlara kadar bilgisayar, telefon başında ''Isengard, gard, gard, gard'' diye sayıklayacaktık, ergen kızlarımızı nasıl mutlu edecektik?

5.Gimli

gimli


Gimli bu yazıyı görse kafamızı yarar baltalarıyla mazallah, ''ben neden bir elfin altındayım'' diye diye. Neyse ki Orta Dünyadan göçeli uzun zaman oldu da, biz de şimdi arkasından istediğimiz kadar saydırabiliriz. Yahu bu ne kıskançlık bu ne... Neyse biz yine de saygımızı yitirmeyelim ne de olsa Moria'da hala nefes alan bir cüce var. İşin esprisi bir yana, çok seviyoruz bu sakalını sıvazladığımın cücesini, o olmasa Legolas'ın tadı çıkmazdı.

6.Sam

samwise gamgee

Benim sevgili Sam'im. Sen efsanelerin en başında anlatılmaya layıksın. İyi ki merakına hakim olamadın da dinledin bizim ihtiyarla hobbitin konuşmasını, yoksa sensiz ne yapardı o şımarık Frodo. Senin gibi arkadaşımız olsun, beş milyon lira borcumuz olsun. Senin elinden kim yemek istemez ki bir tavşanlı soğanlı pattes. Palantir Palantir söyle bana, var mı Sam'den daha sadığı Shire'da?

7.Boromir

boromir

Sıra geldi gemisiz kaptana. Gondor'un gururu, Faramir'in ağabeyi. Lannister'ların kökünü kazıyamasa da, yüzüğü Gondor'a götüremese de, bir daha düşmanın eline geçmeyecek dediği Osgiliath kaybedilse de ork sürüsüne karşı tek başına çarpışmasıyla hatırlayacağız hep Gondor'un oğlunu. Boromir'i sevmeyenlere inat bir kez daha yüksek sesle, For Gondoor!
Orta Dünya Kapısı Admini:
Burada yazarımız Yasin'in yazısına atlıyorum :D
For Gondoooooor!!!

8.Merry

merry

Ah be Merry, şu Pippin'e uymasan dört dörtlük adamsın, pardon hobbitsin de... Sen bakma Eowyn'in böyle abartıldığına, Witch King'in asıl katilinin sen olduğunu çok iyi biliyoruz biz. Gerçi o zaman kehanete göre erkek olmuyorsun zaaa kih kih kih. Bir de güzel kardeşim, hazır Aragorn abimiz, mahallenin delikanlısı hüviyetine bürünüp Eowyn ablamıza yüz vermemişken sen değerlendirsene fırsatı, Shire'ın gözü kadın görsün kadın. Ama yok sen ne yaptın, Pippin'in peşinde koşmaktan Eowyn'e vakit ayıramadın, ortalık kaldı Faramir'e. Neyse Efendi Meriadoc, Entler için Orta Dünya size minnettar. Pippin'e selamlar, söyle uslu dursun.

9.Pippin

peregrin took

Az sövmedik sana Peregrin Took. Moria'da yaptığın haylazlıklar olsun, Palantir'i alıp kaçma girişimin olsun her an patlayacak bir saatli bombaydın kardeşlik içinde. Senin olduğun sahneleri hep nefesimizi tutarak izledik desek yeridir. ''Acaba şimdi ne yapacak, kim bilir ne bela açacak bizimkilerin başına'' diye diye seyreyledik serinin özellikle ilk filmini. Aslında ben Gandalf'ın yerinde olsam Sauron'a verirdim seni. İki günde Mordor'u çökertmezsen biz de bir şey bilmiyoruz. Her şey bir kenara Efendi Pippin, sen gerçek bir Gondor askerisin! Frodo için!

Bonus:Lord Elrond

elrond

Kardeşlikte yer almasa da gönlümüzde her daim yer edinecek insana geldi sıra. Çünkü kardeşliğin toplanma sebebi o. ''Elrond'un Konseyi'' adını ilk duyduğumuzda ''Allah Allah, kim ola ki bu Lord Elrond dedikleri'' diye düşündük. İlk gördüğümüz anda da Orta Dünya evreninden kopup Matricx evrenine girdik birkaç saniyeliğine. Sonra bir ısındık, pir ısındık Master Elrond'a. Hangimiz ilk izlediğimiz andan itibaren her aklımıza geldiğinde gülümseyerek ''Isilduuur, destroooy it!'' diye naralar atmıyoruz ki? Hangimiz 634692812. izleyişimizde, konsey toplanınca onunla aynı anda ''the ring must be destroyed'' demiyoruz ki? Hele o ''Tangado Haid'' sesi, ''ah be bir savaş çıksa da şu Elrond'un arkasında ok atsam'' diye dualar ettirir hala biz Orta Dünya severlere. İyi ki o konseyi, bu vesileyle de kardeşliği topladın da, biz de sayende bunları yazabiliyoruz Lordum!

Yüzük Kardeşliği Üyelerinin Seçilme Sebepleri Yüzük Kardeşliği Üyelerinin Seçilme Sebepleri Reviewed by Mr.Frodo on Ocak 20, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.